Dit is wat ik als VA doe voor ondernemers

Als tiener (niet zo lang geleden dus :)) deed ik het voor mijn lieve omaatje. Als Virtual Assistant doe ik het nu voor klanten: taken en klussen oppakken die blijven liggen. Op die manier help ik hen bij het organiseren van hun bedrijf, zodat zij hun tijd, energie en plezier gebruiken voor hun vak.

Laatst was ik thuis de ramen aan het lappen. Een kennis fietste langs. “Zo, dat is nog op de ouderwetse manier.” Hij lachte erom.

‘Zo doe je dat’

En ik dacht aan mijn omaatje, bij wie ik de ramen lapte toen ik een jaar of 14 was. “Kijk, zo doe je dat”, en ze deed voor hoe je te werk ging zonder strepen achter te laten op de ruiten en vensterbank. Zij leerde mij ramen lappen op deze ‘ouderwetse’ manier. Ik deed het graag voor haar.

Daarna dronken we thee. En stopte ze me wat geld toe. “Nee joh oma, dat hoeft niet”, sputterde ik tegen. Tegen beter weten in, want ze stónd erop dat ze me wat zou betalen. “Ik vind het hartstikke lief dat je de tijd vrij maakt. Hier, pak aan.”

Dankbaar

Ze was gewoon heel dankbaar, mijn oma. Dankbaar dat ik haar hielp met huishoudelijke klussen, boodschappen doen of de hond uitlaten. Voor mij was het helpen van mijn oma een vanzelfsprekendheid. Niet een moeten. Want het was altijd leuk met haar, we hadden een klik.

Mijn werk is verre van ‘moeten’

Een mooie parallel kan ik trekken met mijn werk. Als Virtual Assistant help ik ondernemers bij het organiseren van hun bedrijf. Ook dat voelt voor mij als een vanzelfsprekendheid. Ik geniet daarvan, het is geen moeten. Ik pak taken en klussen op die blijven liggen, zodat zij hun tijd, energie en plezier gebruiken voor wat zij écht te doen hebben. Die dankbaarheid zoals mijn oma ‘m toonde, ervaar ik ook bij mijn klanten.

Wat ik als assistent op afstand het liefste doe voor ondernemers is:

  • emailbeheer (INBOX ZERO, please :))
  • agendabeheer
  • bewaken van de planning
  • organiseren van bijeenkomsten en/of complexe afspraken
  • projectsysteem up-to-date houden
  • lange to-do-lijst helpen afvinken (leuk, dit geeft diversiteit aan taken!)

Kortom, deze taken en klussen doe ik met net zo veel plezier en voldoening als toen ik mijn oma hielp. Mijn liefde voor organiseren, regelen en structureren is simpelweg groot.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Als VA houd ik van overzicht en afgerond werk; die geven mij rust en een ontspannen gevoel. Heerlijk om einde van de werkdag mijn laptop dicht te klappen en een rondje hardlopen in de polder. Dit gun ik jou ook! Laat mij je helpen in je werk, je planning te bewaken en het weg werken van losse eindjes. Ik werk met handige online tools en zorg heel graag voor een lege inbox.

Nieuwsgierig? Bel gerust voor meer informatie, wie weet werken wij binnenkort samen!

Eveline Sint-Nieklaas 06-45010744 www.vable.nl